Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Aflați mai multe despre modul în care folosim cookie-urile și despre cum puteți modifica setările.

Jurisdicție Privată

control al corectitudinii și o analiză a performanțelor muncii juridice

TELEAVOCAT

Servicii juridice prin modalități electronice de comunicare

previous arrow
next arrow
Slider

 

twitter facebook

 

 

fondat 1998

Reputație binemeritată, câștigată prin combinarea unei practici de înalt nivel și serviciilor de calitate,

cu devotamentul necesar pentru a câștiga cauza angajată.

RADIO BAROUL png

Omnipublic

Contact inițial

cosultance

Legislatie gratuită

lege

Copywriter

 

 

 

 

Expunerea de motive şi  Hotărârea pentru aprobarea Tezelor prealabile ale proiectului de lege – Codul civil (NCC sic.)(277/2009) *, arată că, recodificarea dreptului civil român s-a realizat cu sprijinul legislaţiilor moderne, cum ar fi Codul civil al provinciei Quebec, Codul civil francez,  Codurile civile italian, spaniol, elveţian, german, brazilian (anumite detalii AICI). Din această perspectică, în considerarea normelor preluate în Codul Civil Român, practica Curții de Apel Quebec chemată a se pronunța în ultimă instanță, pot prezenta o importanță deosebită. Studiul acestui drept comparat poate fi util în redactarea cererilor și motivarea hotărârilor, mai ales acolo unde nu există nici un precedent sau dacă el există nu lămurește pe deplin speța pe care o aveți în lucru.    

Contrar susținerilor din spațiul public, este de menționat totuși că, juriștii din Quebec după cum susține prof. de drept civil Cumyn (Montréal), recunosc în general Codul Civil din Quebec (CCQ), ca fiind în ansamblu său o revizuire a dreptului privat și doar unele instituții ar fi reprezentat o veritabilă reformă, cum ar fi fiducia, spre exemplu **.

Deoarce am acces la practica Curții de Apel Quebec, pe lângă hotărârile de pe acest site, la cerere, vă pot furniza hotărâri rezumate ale hotârârilor definitive în limba română pe o anumită instituție juridică și conform diligențelor care le pot depune legat de timpul posibil a fi dedicat acestui studiu. Fiecare rezumat cuprinde textul oficial integral în franceză și un tabel comparativ cu textele legale din Codul Civil Quebec (CCQ) alăturate corespondentului din Codul Civil Român (CCR). Un singur document de practica comparată poate constitui sursa suficientă pentru soluționarea cazului cu care sunteți investit.

Fiecare document costă  2 € (doi euro). 

Câteva exemple, limitate la un rezumat parțial în limba română: AICI 

Pentru a solicita extrase de drept comparat, scrieți-ne la : Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., indicând pe scurt domeniul juridic care vă interesează.

 ________________

* Expunere de motive, în „Noul Cod civil 2009 – Legea nr. 287-2009 (M.Of. nr. 511 din 24 iulie 2009)”, ed. Hamangiu, Bucureşti, 2009, p.33 ; Hotărârea nr. 277 din 11 martie 2009 pentru aprobarea Tezelor prealabile ale proiectului de lege – Codul civil publicată în M.Of. nr. 213 din  2 aprilie 2009.

** Comunicare prezentată la Barcelona în 21 februarie 2002 într-un cadru organizat de Departamentul de Justiție din Catalonia. Madeleine Cantin Cumyn Professeur de droit civil. Université McGill, Montréal, Canada. 

__________________ 

  • Prestația compensatorie în raporturile dintre foștii soți. Legea aplicabilă divorţului. Litispendenţa internaţională. Posibilitatea recunoașterii hotărârii pronunțate de o instanță străină.

SURSA: CANADA, PROVINCE DE QUÉBEC, COUR D’APPEL. Droit de la famille — 500-09-026277-160 29 SEPTEMBRE 2017, http://courdappelduquebec.ca/ 02.11.2017

NORME: CCR (Cod Civil român) / CCQ (Cod Civil Quebec) citate în cursul hotărârii.


 

 

 

  • Prestația compensatorie în raporturile dintre foștii soți. Condiții de acordare.

SURSA: CANADA, PROVINCE DE QUÉBEC, COUR D’APPEL. Droit de la famille — 500-09-026137-166 29 SEPTEMBRE 2017, http://courdappelduquebec.ca/ 16.11.2017

NORME: CCR (Cod Civil român) / CCQ (Cod Civil Quebec) citate în cursul hotărârii.

2 Click here to Click here toSee Preview 2 Click here to Close Preview 2 Click here to start the order process Click here to get102 Prestatia compensatorie

 

Jurnalul Baroului Cluj

cover 0618

Asociația de proprietari. Legea nr. 196/2018

Asociatii carte

Teleavocatură

edison

Decizii de referință

DECIZII DE REFERINȚĂ

Educație civică

   tel: +40.744.99.41.83

   Email: secretariat@ulici.ro

Cluj-Napoca Bd-ul 21 Decembrie 1989 nr. 76

Cluj-Napoca, România, 400124

   L-V 08:00 - 16:00 cu programare prealabilă

Dosare instrumentate

500 + definitive

Experiență profesională

23 + ani

Probleme juridice

1000 + rezolvate

© 2019 Cabinet Avocat dr. Claudiu-Octavian Ulici

Caută

Avem 267 vizitatori și nici un membru online

Informații preliminare gratuite. Completați formularul sau sunați la: 0744994183

Aici ne puteți informa pe scurt asupra problemei juridice cu care vă confruntați. Formulăm un răspuns gratuit în limita timpului disponibil.