Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă oferi o experiență de navigare mai bună. Aflați mai multe despre modul în care folosim cookie-urile și despre cum puteți modifica setările.

fondat 1998

Reputație binemeritată, câștigată prin combinarea unei practici de înalt nivel și serviciilor de calitate, cu devotamentul necesar pentru a câștiga cauza angajată.

 

 

 

Textul integral și gratuit, alăturat unor mici explicații, îl găsiți mai jos în această pagină. Legăturile din imaginile de mai jos, sunt spre librăria vitruală Google Books, unde aveți posibilitatea să cumpărați cărțile cu siguranța tranzacțiilor. Cărțile cuprind minutele de practică judiciară, așa cum le-am sistematizat și indexat eu conform ECRIS și materiei juridice aparținătoare. 

 

 

OPINIILE JUDECĂTORILOR ASUPRA PROBLEMELOR DE DREPT

JUDECĂTORIA CLUJ-NAPOCA - 2018:Drept Civil, Contravențional, Procedură Civilă, Comercial, Minori și Familiei 

MINUTE JUDCJ 2019

OPINIILE JUDECĂTORILOR ASUPRA PROBLEMELOR DE DREPT JUDECĂTORIA CLUJ-NAPOCA 2019: Drept Civil, Contravențional, Procedură Civilă, Comercial, Minori și Familiei

 MINUTE JUDCJ 2020-2021

OPINIILE JUDECĂTORILOR ASUPRA PROBLEMELOR DE DREPT: JUDECĂTORIA CLUJ-NAPOCA 2020 - 2021. SECȚIA CIVILĂ.

MINUTE TRIBCJ 2017-2021

OPINIILE JUDECĂTORILOR ASUPRA PROBLEMELOR DE DREPT:

TRIBUNALUL CLUJ 2017 - 2021 Secția civilă. Secția Mixtă de Contencios Administrativ și Fiscal,

de Conflicte de Muncă și Asigurări Sociale. Secția Penală.

 


Practica judiciară numită ”neunitară”, este probabil cea care aduce cea mai mare atingere actului de justiție, ca să mă exprim mai plastic. Cu toate acestea hotărârile judecătorești de pe raza de competență a unei anumite instanțe, par a avea o oarecare unitate. Mecanismul de unificare a practicii judiciare utilizat, din păcate în cea mai mare parte nu a fost public până acum și se regăsește în regulamentele de funcționare ale instanțelor. 

 

Astfel, la nivelul fiecărei secții sau, după caz, al fiecărei instanțe de judecată, dacă nu există secții, se organizează întâlniri lunare ale judecătorilor, în care vor fi discutate problemele de drept care au condus la pronunțarea unor soluții diferite sau probleme de drept de mare noutate, care ar putea genera practică neunitară. Opiniile judecătorilor asupra problemelor de drept dezbătute se consemnează într-o minută. (Articolul 25 REGULAMENTUL de ordine interioară al instanțelor judecătorești din 17 decembrie 2015 emis de  CONSILIUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII - PLENUL, Publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 970 din 28 decembrie 2015, Aprobat prin Hotărârea nr. 1.375 din 17 decembrie 2015, publicată în Monitorul Oficial nr. 970 din 28 decembrie 2015)

Aceste minute sunt informații de interes public extrem de importante și la ele trebuie să aibă acces permanent, atât avocații părților care practică în raza respectivelor instanță, cât și justițiabilii. 

Am solicitat Instanțelor de pe raza Curții de Apel Cluj, ca în cea mai economică formă cu putință, să îmi comunice aceste opinii ale judecătorilor. Am mai solititat în mod explicit să îmi fie permisă publicarea acestor documente, drept pentru care în urma recepționării acestora le voi publica aici:

Mulțumesc public, Președinților de Instanțe pentru informațiile comunicate 

precum și tuturor celor care au depus eforturi pentru transmiterea lor!


Extrasul minutelor de unificare a practicii judiciare

(Pentru accesare urmați legătura text. Documentele pot fi copiate gratuit și prelucrate cu indicarea sursei)

Judecătoria Cluj-Napoca 

MINUTE TEXT INTEGRAL JUDECĂTORIA CLUJ-NAPOCA. SECȚIA CIVILĂ 2018

MINUTE TEXT INTEGRAL JUDECĂTORIA CLUJ-NAPOCA. SECȚIA CIVILĂ 2019

MINUTE TEXT INTEGRAL JUDECĂTORIA CLUJ-NAPOCA. SECȚIA CIVILĂ 2020-2021


Tribunalul Cluj

TEXTUL INTEGRAL. MINUTELE TRIBUNALUL CLUJ 2017 - 2021


Curtea de Apel Cluj 

(documentele necesită timp și efort pentru culegerea textului și aranjare în pagină și de accea vă rog să aveți răbdare)

 

 Spre cărțile publicate de mine în Google Play Books

Gplay

 

   tel: (+40) 744.99.41.83

   Email: secretariat@ulici.ro

sediu secundar Cluj-Napoca Calea Dorobanților nr. 21 ap.26

Cluj-Napoca, România, 400117

   L-V 08:00 - 16:00 cu programare prealabilă

© 2021 Cabinet Avocat dr. Claudiu-Octavian Ulici

Caută

Avem 22 vizitatori și nici un membru online

Dacă ne imaginăm cei 4,5 miliarde de ani de istorie a Pământului comprimați într-un an calendaristic, viața umană modernă există pe planetă de 37 de minute, iar noi am consumat o treime din resursele naturale ale Pământului în ultimele 0,2 secunde. Sfârșitul erei omului: 2050 ar putea fi sfârșitul lumii așa cum o cunoaștem.

Avem nevoie de aprox. x 1,8 planete Pământ

PENTRU A SUSȚINE POPULAȚIA UMANĂ ÎN CREȘTERE

(pentru cifre și mai exacte mergi AICI )